Cestovní pojištění pro Vaši letní dovolenou

Cestovní pojištění pro Vaši letní dovolenou

Lukáš Šulc

Doba letní dovolené je zde a spousta klientů řeší pro své zájezdy cestovní pojištění. Mezi pojišťovnami jsou obrovské rozdíly, a to nemluvě o produktech, které nabízejí přímo cestovní kanceláře. Pokud se i Vy chystáte na dovolenou někam do zahraničí, tak jsme sepsali pár podstatných tipů, na co si při sjednání dát pozor. Pokud budete užívat nádherných míst, které nám nabízí Česká republika, tak si vystačíte pouze s občanskou odpovědností.

  • Pozor na alkohol! - Spousta z nás si na dovolené chce užívat a dát si vychlazené pivo nebo sklenku prosecca. To může být pro spoustu pojišťoven velký problém, na kterém nás mohou potrápit. Pokud se Vám například stane úraz a Vy k lékaři budete dopraveni s naměřenou hladinou alkoholu, pojišťovna nemusí plnit. Některé pojišťovny však akceptují míru alkoholu do 0,8 promile (AXA Assistance) a do 0,5 promile (Colonnade pojišťovna). U ostatních pojišťoven by to byl ovšem problém.

 

  • Pojištění storna zájezdu! - V nedávné „covidové“ době časté téma, protože možnost nevycestovat z důvodu onemocnění je noční můrou každého, kdo se těší na dovolenou. Toto pojištění už dnes nabízejí všechny pojišťovny – má to samozřejmě svá ALE. Každá pojišťovna má totiž jinou spoluúčast. Většina z nich si účtuje 20 % spoluúčast při storno zájezdu, některé 10 % a pouze jediná na trhu 0 %. Samozřejmě ty s nejvyšší spoluúčastí budou o něco levnější, nicméně vysoká spoluúčast může při storno rodinného zájezdu pěkně bolet. Dejte si tedy pozor na detaily nastavení pojištění storna zájezdu.

 

  • Pojištění pro cestu autem! - Chystáte se na dovolenou do zahraničí po vlastní ose osobním autem? Například pro cestu do Chorvatska Vám Vaše auto umí k cestovnímu pojištění pojistit až na jednu výjimku všechny pojišťovny. Na toto připojištění určitě myslete, jelikož asistenční služby, které jsou součástí Vašeho pojištění, nemusí být dostatečné například pro odtah vozidla. Jsou i pojišťovny, které Vám auto odtáhnou zpět do ČR a na místo poruchy přivezou náhradní vozidlo, a Vy můžete tak můžete pokračovat až do místa své dovolené a problémy s autem vyřešíte, jakmile se vrátíte zpět do ČR!

 

  • Léčba nemoci, kterou měl klient před sjednáním pojištění! - Pokud jste byli před Vaší dovolenou nemocní či po nějakém zákroku a obáváte se toho, že by se problémy mohly vrátit a projevit na dovolené, tak máte možnost využít služeb pouze dvou pojišťoven, které umí takové situace řešit!

 

  • Rizikové sporty na dovolené! Plánujete si vyzkoušet potápění, vodní skútr nebo jízdu na velbloudovi? U rizikových sportů jsou mezi pojišťovnami obrovské rozdíly. Například jízdu na vodním skútru nepovažuje za rizikový sport 5 pojišťoven, nicméně pro 7 pojišťoven už se o rizikový sport jedná.

 

Mezi pojišťovnami jsou obrovské rozdíly a rozhodně se nevyplatí hledat za každou cenu to nejlevnější cestovní pojištění, ale vždy je vhodné cestovní pojištění ušít na míru Vaší dovolené. Pro naše klienty máme s pojišťovnami vyjednané až 50% slevy, takže pokud se na dovolenou nejen v létě chystáte, neváhejte se na nás obrátit.

Užijte si krásné a pohodové léto.